CONFÈRENCIES AIGUA I MÓN

Aigües Sabadell presenta el programa Aigua i Món’18, que reunirà a l’Aula de l’Aigua 4 ponents de primer nivell entre els mesos de febrer i juny

Aquest any, s’abordarà la importància de l’aigua per a les persones des de les vessants de la nutrició, la salut, l’activitat física i la climatologia

L’any 2017, 2.000 sabadellencs i sabadellenques van participar a les activitats de sensibilització mediambiental de l’Aula de l’Aigua: 400, a l’Aigua i Món

Aquest dimecres, Aigües Sabadell ha presentat en roda de premsa la nova edició del cicle de conferències Aigua i Món, que tindrà lloc entre els mesos de febrer i juny a l’Aula de l’Aigua. Si en la seva primera edició el cicle es va centrar en els principals reptes de l’aigua al planeta, aquest any els ponents abordaran la importància que té l’aigua per a les persones i ho farà des de diverses vessants: la nutrició, la salut i l’accessibilitat al recurs, l’activitat física i la climatologia.

L’Aigua i Món va néixer l’any 2017 com a una nova iniciativa de divulgació mediambiental dirigida als sabadellencs i sabadellenques d’edat adulta, que se sumava a les ja tradicionals activitats pedagògiques per a infants i adolescents emmarcades en el programa EDUCASSA. “L’èxit de la passada edició ens va sorprendre positivament i vam entendre que la ciutadania valora un espai de reflexió i divulgació sobre l’aigua i la importància de la seva preservació”, ha afirmat Enric Blasco, president d’Aigües Sabadell. De fet, les dades corroboren aquesta afirmació: l’any 2017, més de 2.000 sabadellencs i sabadellenques van participar en alguna de les nombroses activitats educatives organitzades a l’Aula de l’Aigua en el seu primer any de vida. En el cas concret de l’Aigua i Món, l’any passat va comptar amb una assistència de més de 400 persones.

En aquesta segona edició, hem treballat per confeccionar un programa atractiu, amb ponents de primer nivell i temàtiques que interessen a la ciutadania”, explicava Blasco. Són temes, a més, alineats amb el foment de la protecció del medi ambient i el consum responsable d’aigua, “molt adequat i necessari en aquest context de prealerta per sequera a Catalunya”.

Els ponents de l’Aigua i Món’18              
El cicle de ponències començarà el 22 de febrer amb un dels dietistes i nutricionistes més coneguts i referents en l’actualitat: Julio Basulto. La seva conferència explicarà la importància que té l’aigua per a la nutrició i demostrarà, amb proves científiques, que la població pot confiar tant en l’aigua de l’aixeta com en la seva pròpia sensació de set. Basulto és un expert conferenciant, autor de diversos llibres i col·laborador habitual en els mitjans de comunicació, com ara RNE, El País o la Cadena Ser, entre d’altres.

Com afecta la falta d’aigua a les persones i als territoris? Es pot viure sense accés a l’aigua potable? Lancy Dodem, portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, serà l’encarregat de donar resposta a aquestes preguntes i exposar la situació que pateixen moltes comunitats de l’Índia. Ho farà des de la seva pròpia experiència, ja que Dodem és un dels primers nens hindús apadrinats al nostre país i dedica la seva vida a intentar millorar les condicions de vida de persones de l’Índia. La ponència serà el dijous 12 d’abril.

L’aigua com a origen de vida i també de benestar, sobretot des del punt de vista de l’esport i l’activitat física, serà la temàtica de la tercera ponència de l’Aigua i Món, que anirà a càrrec del triatleta Miquel Blanchart. El ponent exposarà la importància del binomi aigua i activitat física i explicarà algunes curiositats relacionades amb l’aigua i la hidratació i el seu paper fonamental en l’alta competició i en els esports aquàtics. Blanchart, que farà la seva ponència el dijous 10 de maig, és l’esportista del Club Natació Sabadell que ha assolit els resultats més importants de la història en la seva modalitat; un referent tant per a l’entitat com per a la ciutat de Sabadell.

L’Aigua i Món’18 posarà el seu punt i final el dijous 14 de juny, de la mà del conegut meteoròleg Alfred Rodríguez Picó. En aquest cas, la sessió se centrarà en la climatologia i la reflexió sobre com afecta a la vida humana la distribució de les precipitacions al món. Explicarà també els factors que intervenen en les precipitacions o alguns fenòmens extrems com El Niño o la pluja torrencial a la conca mediterrània. Picó, ha estat l’’home del temps’ a TV3, Catalunya Ràdio i, en la seva última etapa, a Betevé.

Reserva la teva ASSISTÈNCIA

Valoracions i comentaris

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

 

0
Valorada 0 de 5
0 de 5 estrelles (basat en 0 ressenyes)
Excel·lent0%
Molta bona0%
Normal0%
Regular0%
Dolenta0%

Valora i comenta